Будуємо логістику таким чином, аби зерно доїжджало до нетто-імпортерів — Олександр Вайнер

Компанія «Агросем» будує логістику таким чином, аби зерно доїжджало до нетто-імпортерів. 

Про це в інтерв'ю для Latifundist.com розповів співвласник «Агросем» Олександр Вайнер

За його словами, Польща доволі самодостатня країна, особливо, якщо говоримо про кукурудзу. Тому продавати кукурудзу в Польщу можна, але, звичайно, за рахунок демпінгу. 

«‎Плюс будьте готові, що наштовхнетесь на опір місцевих виробників та певний державний протекціонізм. Що, в принципі, природно. Тому в цій частині ми будували логістику так, щоб Польща була транзитною країною»‎, — радить Олександр Вайнер.

Фахівець відзначив, що якщо говорити про Австрію, Італію — це нетто-імпортери по кукурудзі. Тому цей напрямок передбачуваний. Угорщина — експортер кукурудзи. Але торік через посуху уряд Угорщини лімітував експорт. Тому звільнилось місце в Австрії та Італії.

«Цього року посуха в Угорщині набагато гірша і країна стала вже імпортером. Та й посуха цього літа вплинула на врожай багатьох центрально-європейських країн і вони залюбки купували наше зерно‎», — акцентував ‎співвласник компанії «Агросем».

Читайте також: «‎Агросем став трейдером поневолі»‎ 

Нагадаємо, від початку війни логістика здорожчала у 5-6 разів. Фахівець розповів, як мінімізувати ризики для агросектору.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Виконано за допомогоюDisqus