Україна суттєво наростила експорт агропродукції з дунайських портів

Експорт агропродукції через українські порти на Дунаї у 2022 році збільшився у 42 рази порівняно з попереднім роком.

Про це повідомили в Адміністрації морських портів України (АМПУ).

Відзначається, що за обсягами перевантаження у 2022 році першу позицію у номенклатурі вантажів займають зернові.

«‎За 11 місяців поточного року обсяг експорту агропродукції (хлібні зернові та олійні культури) з портів Дунайського регіону склав 6,1 млн т, що перевищує показники за аналогічний період 2021 року в 42 рази», — йдеться в повідомленні АМПУ.

Також зазначається, що, згідно з фактичними даними підприємства, за 11 місяців 2022 року українськими портами Ізмаїл, Рені та Усть-Дунайськ на Дунаї було опрацьовано 14,5 млн т вантажів, що у 2,9 раза більше, ніж за аналогічний період 2021 року.

«Незважаючи на те, що сьогодні порти Ізмаїл, Рені, Усть-Дунайськ задіяли майже усі наявні потужності для перевалки вантажів, потенціал для подальшого розвитку все ж є. А саме: модернізація та оновлення інфраструктури портів, залучення інвестицій для будівництва нових терміналів, днопоглиблення, тощо»‎, — зазначив керівник АМПУ Олексій Востріков.

Читайте також: «‎Александр Чеснакофф: Банки мають обмежений ресурс, тому видають його тим, хто має найбільшу потребу»

Нагадаємо, раніше очільник АМПУ анонсував старт проєкту «‎Дунайський зерновий шлях», який забезпечить безпечну й гарантовану доставку агропродукції з річкового порту одразу на морське судно великого тоннажу.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Виконано за допомогоюDisqus