Аграріїв закликають зареєструватись задля безперебійної подачі електроенергії

Мінагрополітики розпочало збір заявок об’єктів критичної інфраструктури, важливих для продовольчої безпеки. Для цього створили робочу групу з ідентифікації та категоризації об’єктів критичної інфраструктури в АПК.

Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації зазначив Денис Башлик, пише пресслужба відомства. 

За його словами, згідно з прийнятою постановою від 16 грудня 2022 р. № 1384 визначаються об’єкти критичної інфраструктури, де виробництво сільгоспродукції зазначено, як важливий елемент. 

«‎Мінагрополітики закріплене як уповноважений орган, який може розглядати й фіксувати перелік об’єктів критичної інфраструктури. Об’єкти, які є критично важливі для продовольчої безпеки матимуть додаткові інструменти для гарантій отримання електроенергії», — розповів він.

Повідомляється, що наразі у Мінагрополітики створено робочу групу з ідентифікації та категоризації об’єктів критичної інфраструктури в секторі харчової промисловості та агропромислового комплексу.

Уточнюється, що підприємства, що належать до зазначеного сектору, можуть подавати до Мінагрополітики документи для включення їх до переліку об’єктів критичної інфраструктури, а саме дані щодо:

  • належності об’єкта критичної інфраструктури до певного сектору чи підсекторів критичної інфраструктури;
  • типу основної послуги які об'єкт критичної інфраструктури надає;
  • повної назви організації, форми власності, ЄДРПОУ власника (розпорядника) об'єкта критичної інфраструктури, місцезнаходження організації;
  • керівника власника (розпорядника) об'єкта критичної інфраструктури (прізвище, ім'я, по батькові, номери контактних телефонів, email);
  • найменування об'єкта критичної інфраструктури, фактичної адреси місцезнаходження об'єкта критичної інфраструктури;
  • отримання об'єктом критичної інфраструктури основних послуг від інших об'єктів критичної інфраструктури, ненадання яких вплине на функціонування об'єкта критичної інфраструктури;
  • надання об'єктом критичної інфраструктури основних послуг іншим об'єктам критичної інфраструктури, ненадання яких вплине на функціонування інших об'єктів критичної інфраструктури;
  • рівнів негативного впливу, які особа, суспільство, навколишнє природне середовище, економіка, національна безпека та обороноздатність країни можуть зазнати внаслідок порушення або припинення функціонування об'єкта критичної інфраструктури відповідно до критеріїв, зазначених у додатках 1 і 2 до методики.

Уточнюється, що документи з супровідним листом довільної форми надсилати на поштову адресу міністерства: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 24 або на e-mail: agro-ki@minagro.gov.ua

Дізнатись деталі, як подати документи для включення підприємства до переліку об’єктів критичної інфраструктури, можна за посиланням. 

Читайте також: «‎Блекаут: як в умовах відключення електроенергії живе агробізнес»‎ 

Нагадаємо, раніше аграрії закликали визнати елеватори критичною інфраструктурою.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus