Японські компанії не будуть страхувати судна у російських водах — Reuters

Найбільші страхові компанії Японії відмовляються страхувати від пошкоджень судна, навігація яких проходить в акваторії росії.

Про це пише Reuters.

«Три японські страхові компанії (Tokio Marine & Nichido Fire Insurance, Sompo Japan Insurance та Mitsui Sumitomo Insurance) припинять страхувати судна від воєнних пошкоджень в усіх російських водах з 1 січня‎»‎, — пише видання.

Як зазначається, три ключові компанії почали інформувати судновласників про таке рішення, прийняте з огляду на відмову трансатлантичних компаній брати на себе ризики, пов’язані із війною.

Рішення японських страховиків означає, що вони не покриватимуть будь-яку шкоду, пов’язану з війною, яка буде заподіяна у будь-яких російських водах, навіть на Далекому Сході.

Відсутність страхового покриття може зробити надто ризикованим судноплавство у російських водах для більшості операторів морського транспорту. Зокрема, це може позначитися на японському імпорті ЗПГ, що здійснюється за російським проєктом «Сахалін – 2».

Перед цим судновласники були зобов’язані укладати зі страховиками додаткові угоди щодо покриття воєнних ризиків під час судноплавства у територіальних водах росії або України.

Читайте також: «‎Чому McDonald’s не до душі казахстанська яловичина? Уроки тваринництва від Казахстану»‎ 

Нагадаємо, що Китай затримує експорт українського збіжжя.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus