Китай затримує експорт українського збіжжя

Україна занепокоєна затримками з оформленням документів на експорт агропродукції до Китаю.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час робочої зустрічі із послом КНР в Україні Фань Сяньжуном, повідомила пресслужба міністерства.

Під час зустрічі міністр Микола Сольський підкреслив продуктивність багаторічної співпраці між країнами та висловив занепокоєння щодо затримок оформлення дозвільних документів на експорт кукурудзи та сої до Китаю на наступний рік.

Сольський відмітив, що наразі важливо завершити процедуру та затвердити список експортерів задля їх подальшої роботи.

«Україна в умовах війни повністю забезпечує внутрішню продовольчу безпеку та має потенціал до збільшення експорту, в тому числі до Китаю‎»‎, — зазначив міністр.

Сторони домовились шукати нові можливості для розширення торгівлі між країнами, поглиблення зв’язків між підприємцями, відкриття нових статей експорту.

Читайте також: «‎Александр Чеснакофф: Банки мають обмежений ресурс, тому видають його тим, хто має найбільшу потребу»‎ 

Нагадаємо, що станом на 22 грудня п.р.збирання зернових та зернобобових культур проведено на площі 10,1 млн га (90%) при врожайності 4,64 т/га, намолочено 46,6 млн т зерна

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus