Ціни на сою продовжують «‎повзти» вгору

Переважання підвищувальної цінової динаміки на українському ринку ГМ соєвих бобів, яке спостерігалось протягом останнього місяця 2022 року, зберігалось і в перший тиждень нового року, пише «‎АПК-Інформ».

Аналітики відзначають, що більшість аграріїв дещо стримували продаж олійної на внутрішньому ринку, адже вважали поточну цінову кон’юнктуру невигідною. 

«‎Тому більшість переробників були готові підвищувати закупівельні ціни, потребуючи поповнення обсягів сої», — зауважили фхівці. ‎ 

Однак, відмітили експерти, низка представників переробної індустрії при цьому не проявляли активного інтересу до закупівель олійної, оскільки мали достатні запаси для роботи в середньостроковій перспективі.  

«‎Так, ціни попиту на ГМ соєві боби в Україні з початку тижня під впливом вищезазначених факторів зросли на 200-300 грн/т і станом на 6 січня фіксуються в межах 13500-16000 грн/т СРТ»‎, — повідомили аналітики. 

Читайте також: «‎Суцільний соняшник 2023. Площі збільшують, а як збільшити врожай?»‎ 

Нагадаємо, експорт сої у листопаді досяг багатомісячного максимуму.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus