Веревський скористався низькою ціною акцій Кернел задля викупу контрольного пакета — аналітик

Концентрація Андрієм Веревським, головою ради директорів «‎Кернел»‎, більш ніж 50% акцій компанії свідчить про бажання зміцнити контроль над компанією та уникнути корпоративних ризиків.

Таку думку в коментарі Latifundist.com висловив директор аналітичного департаменту інвестиційної компанії Eavex Capital Дмитро Чурін.

За його словами, торік, в середині лютого 2022 року, акції компанії «Кернел» торгувалися на Варшавській біржі за ціною 55 злотих за акцію, що означало ринкову оцінку компанії на рівні $1,1 млрд. 

«Внаслідок російської воєнної агресії проти України котирування акцій «Кернел» падали до рівня 17 злотих, а зараз знаходяться на позначці 19,2 злотих, що дає оцінку всієї компанії на рівні $340 млн. Таким чином, бачимо падіння ринкової капіталізації «Кернел» у три рази за останній рік‎»‎, — констатує експерт.

Проте, на думку Дмитра Чуріна, в цілому, бізнес-модель «Кернел» залишається досить успішною і компанія і надалі має досить хороші перспективи повернення до високих прибутків.

«На наш погляд, рішення Андрія Веревського збільшити свій пакет акцій «Кернел» до контрольного може відображали бажання зміцнити контроль над компанією для уникнення зайвих корпоративних ризиків, а також скористатися фактично низькою ціною акцій компанії на біржі для можливості вдалої фінансової інвестиції‎»‎, — відзначив фахівець. 

Нагадаємо, АМКУ дозволив кіпрській компанії Namsen Limited, контрольованій головою ради директорів «‎Кернел»‎ Андрієм Веревським, збільшити кількість акцій Kernel Holding S.A. (Люксембург) більш ніж до 50% із нинішніх 39,3%

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2023 р.

Виконано за допомогоюDisqus