Один з найбільших виробників добрив в Україні відновлює роботу

Державне підприємство «Сумихімпром» відновлює роботу після вимушеної зупинки. Через пошкодження завод не працював майже пів року. Підприємство планує виробити 200 тис. т складних добрив за 6 місяців. 

Про це повідомляє пресслужба підприємства.

«Ми завершили відновлювальні роботи, капремонти та вже у квітні запускаємо базові цехи підприємства. Запрацює весь технологічний цикл. Ми завантажуємо в повному обсязі цехи з випуску мінеральних добрив, пігментів та сірчанокислотне виробництво. Вже у квітні наші потужності зможуть щомісячно виробляти 20-25 тис. т добрив на місяць, з поетапним збільшенням об’ємів до 35 тис. т на місяць, близько 1800 т двоокису титану та 35-40 тис. тонн сірчаної кислоти в місяць», — розповів виконавчий директор ПАТ «Сумихімпром» Володимир Волков.

Підприємство випускатиме весь класичний асортимент високоефективних гранульованих NPK та NP добрив, що містять всі основні живильні елементи.

Читайте також: Російські окупанти обстріляли Сумихімпром, загрози населенню немає

Зазначимо, що ПАТ «Сумихімпром»  одне з найбільших українських підприємств з випуску складних мінеральних добрив, двоокису титану, сірчаної кислоти та інших видів продукції неорганічної хімії. Також там виробляють понад 30 марок NPK-добрив з різним співвідношенням поживних речовин для різних ґрунтових та кліматичних зон.

Нагадаємо, на початку війни багато виробників добрив зупинили свою роботу, оскільки такі заводи працюють із вибухонебезпечними та отруйними матеріалами.

Виконано за допомогоюDisqus