Агрейн збільшить обсяги зберігання зерна в рукавах

Агрогрупа «Агрейн» збільшить обсяги зберігання зерна в поліетиленових рукавах до 50-55 тис. тонн.

Про це компанія повідомляє у Facebook.

Як повідомив директор «Елеватор Агро» Сергій Назаров, варіант зберігання в рукавах не планується для масового впровадження, а використовується як запасний варіант у разі збільшення об’ємів прийому зерна.

«Зберігання зерна в рукавах завжди було актуальне в період інтенсивного збирання зерна та повільного відвантаження. Особливо актуальним це питання стає під час збирання кукурудзи, тому що на цей період елеватори вже заповнені ранніми культурами», — зазначив Сергій Назаров.

Читайте також: Зберігання кормів у зернових рукавах: Досвід найбільшого в Європі кормового центру для ВРХ

В компанії хочуть перевірити, як полімерні рукави показують себе при тривалішому зберіганні.

«В рукави зерно закладаємо з базовими показниками якості. У мішки зерно завантажується вже на майданчику за допомогою перевантажувача. Головне, правильно підібрати ділянку, підготувати цей майданчик до зберігання, місце повинно бути тверде з невеличким ухилом, уникати переповнення при завантаженні, заповнювати рукава рівномірно, контролювати вологу при закладанні і своєчасно оглядати рукава та усувати пошкодження від птахів, гризунів чи будь-яких інших шкідників», — говорить Сергій Назаров.

Нагадаємо, що закладання корму в рукави для зерна може збільшити термін його зберігання.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus