Закладання корму в рукави для зерна може збільшити термін його зберігання

Строк зберігання пивної дробини — два-три дні, а в рукавах, після додавання консерванту, цей корм можна зберігати рік і навіть більше.

Про це йдеться в матеріалі «Зберігання кормів у зернових рукавах: Досвід найбільшого в Європі кормового центру для ВРХ» на Latifundist.com.

Наступними в кормовому центрі в «Агрофірмі «ім. Довженка», яка входить у структуру агропромхолдингу «Астарта-Київ», закладають у рукави кукурудзяну пасту і корнаж. Така заготівля теж економічно вигідна підприємству. Оскільки сушити зерно кукурудзи на сушарках, які працюють на природному газі, сьогодні дорого, то його відразу з поля везуть на дробарки. Дроблять і закладають у зернові рукави.

 «Коли зерно проходить через сушарку, воно висихає і всі поживні речовини, які в ньому є, стають важкодоступними. А у вигляді пасти чи корнажу в ньому зберігається максимальна кількість поживних речовин і воно набагато краще перетравлюються тваринами», — говорить керівник служби тваринництва «Агрофірми «ім. Довженка» Роман Матіїв.

Агрофірма «ім. Довженка» зернові рукави TM Harwell закуповує в українського виробника «Планета Пластик». В цьому році теж отримали своє замовлення і вже розпочали закладання кормів.

Читайте також: Cygnet Agrocompany: Одна із переваг зберігання зерна та силосу в полімерних рукавах — від­сутність за­моро­жених кош­тів

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus