НІБУЛОН планує до кінця жовтня отримати сертифікацію на технічне розмінування

Компанія «НІБУЛОН» стала однією з перших, кому вдалося отримати НТО (право на нетехнічне обстеження). Також компанія подалася на сертифікацію з розмінування вручну, технічне розмінування та розчищення зон бойових дій. 

Про це директор із взаємодії з органами влади та сталого розвитку компанії Михайло Різак розповів в інтервʼю на Latifundist.com.

«А щодо машинного розмінування, то ми бачимо його у співпраці з донорами. Символічно, що саме на День незалежності ми підписали контракт з Німецьким банком розвитку (DEG Impulse gGmbH, дочірньої компанії DEG), який забезпечує нам співфінансування придбання та обслуговування машин GCS. Домовлено, що банк фінансує придбання машин, в той час як  «НІБУЛОН» забезпечує подальше обслуговування за власний рахунок. Таким чином, загальна вартість володіння розподіляється в пропорції 50% на 50%. Загалом профінансують чотири таких машини», — каже Михайло Різак.

Читайте також: НІБУЛОН отримав найсучаснішу механічну платформу розмінування від швейцарської компанії

За його словами, сапери «НІБУЛОНу» вже проходять навчання з виробником цих машин. До кінця місяця в компанії планують сформувати пакет документів для подальшої сертифікації процесу машинного розмінування.

Він зазначив, що для проходження сертифікації з розмінування необхідно близько 3-4 місяців.

«Сподіваємось, що до кінця місяця її отримаємо. Щодо машинного розмінування, то як тільки закінчимо навчання і отримаємо відповідні сертифікати від виробника, ми запустимо і цей процес. Третя машина має прибути приблизно в лютому. Розраховуємо, що до того часу будемо сертифіковані, і зможемо нею оперувати», — додав Михайло Різак.

Нагадаємо, держава буде повністю або частково компенсувати послуги з розмінування, придбанічерез Prozorro.

Виконано за допомогоюDisqus