Держава буде повністю або частково компенсувати послуги з розмінування — Шмигаль

Наразі в Україні розробляється механізм компенсації аграріям і стратегічним підприємствам витрат на розмінування. Для цього створюється прозорий ринок послуг з розмінування, який діятиме в системі електронних торгів Prozorro.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише Економічна правда.

«Якщо аграрна чи інша компанія через Prozorro закуповує послугу розмінування, отримує цю послугу й відповідний сертифікат від офіційно ліцензованого оператора, тоді держава буде повністю або частково компенсувати витрати», — сказав Шмигаль на засіданні уряду.

Пілотний конкурс із продажу послуг розмінування вже відбувся у Житомирській області. Держава заощадила 100 тис. грн бюджетних коштів.

Читайте також: Відділ розмінування НІБУЛОНу провів нетехнічне обстеження 65% зембанку однієї з філій

За словами Шмигаля, у проєкті бюджету на 2024 рік закладено 2 млрд грн на гуманітарне розмінування.

Також у середині жовтня в Хорватії планується провести Міжнародну донорську конференцію з гуманітарного розмінування України, за результатами якої очікується залучення додаткових фінансових ресурсів від донорів на цей напрям.

Нагадаємо, з початку року урядові та неурядові оператори обстежили понад 200 тис га земель сільгосппризначення, визначених для першочергового розмінування.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus