Блокада пункту пропуску Ягодин — Дорогуськ завершена — Кубраков (ОНОВЛЕНО)

Блокада пункту пропуску «Ягодин — Дорогуськ» завершена. З 14:00 там відновлено стабільний рух вантажівок.

Про це повідомив Віцепрем’єр з відновлення — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

У напрямку до України проїхали 15 транспортних засобів — вони на пункті пропуску. Також 25 вантажівок оформлюються — прямуватимуть в бік Польші.

«Більше місяця тривало блокування найбільшого вантажного пункту пропуску. За цей час команда Міністерства та Посольства буквально щоденно займалась питанням розблокування. Провели десятки зустрічей, перемовин на всіх можливих рівнях. Це була складна робота, але вона ще не завершена. Кордон має бути розблокованим повністю, а подальші блокування не допущені», — зазначив Кубраков.

Читайте також: Угорські перевізники анонсували початок блокади кордону з Україною

ОНОВЛЕННЯ
Міністерка сільського господарства Польщі Анна Гембіцька заявила, що мер Дорогуська вирішив розпустити протест перевізників на кордоні саме тоді, коли в Сеймі відбуваються дебати щодо викриття. Кілька днів тому польський політик Павло Коваль мав зустріч з українським послом і завляв про те, що протест необхідно припинити.
«За словами протестувальників, українці знали про ці плани вчора. Збіг? Схоже, нова більшість планує розпочати своє правління з утихомирення протестів руками місцевих урядовців», — написала Гембіцька.

Нагадаємо, польські перевізники блокували пункт пропуску «Ягодин — Дорогуськ» з 6 листопада.

Виконано за допомогоюDisqus