Інвестиції в Дунай та сухі порти на кордонах не стали масовим явищем — Райффайзен Банк

Інвестування в будівництво та модернізацію зернової інфраструктури не стало масовим явищем у 2023 році.

Про це в інтервʼю для Latifundist.com розповіла заступниця голови «Райффайзен Банк» Лариса Бондарєва.

«По-перше, я не можу сказати, що інвестування в будівництво зернової інфраструктури — це масове явище. Навіть, коли мова йде про Дунайські порти. По-друге, ніхто там не планує будувати такі великі термінали, які свого часу побудували в Миколаєві чи портах Великої Одеси», — каже Лариса Бондарєва.

За її словами, вздовж західного сухопутного кордону України або Дунаю інвестування ведеться точкове. Це десятки проєктів, не більше.

Читайте також: На Дунаї збудують більше 10 терміналів, щоб збільшити потужність портів

«Всі ці тренди ми розуміємо. Як і те, де необхідно попереджувати наших клієнтів, щоб вони не вкладалися в безперспективні проєкти, навіть без залучення банківських кредитів», — додала Бондарєва.

Нагадаємо,  «Кернел» до кінця 2023 року планував побудувати новий перевантажувальний термінал «Девелопмент Рені Термінал» у морському порту Рені. Таким чином компанія планує збільшити обсяги експорту вантажів до 600 тис. т на рік.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus