Дудка: Ми не повинні конкурувати з європейськими фермерами, ось це важливо

Українські аграрії мають конкурувати з країнами, які імпортують продукцію в Європу, а не бути конкурентом місцевому фермеру.

Такою думкою в інтервʼю Latifundist.com поділився засновник компанії «Волинь-Зерно-Продукт» Євген Дудка.

«Головне, не конкурувати з місцевим фермером. Ми повинні конкурувати з Бразилією, яка поставляє туди шрот, з іншими країнами (Аргентина, Канада), які імпортують продукцію в Європу, а не бути конкурентом європейському фермеру. Ось це важливо», — сказав він.

Дудка зазначив, що у Польщі та України кардинально різна модель агробізнесу і протистояння масштабів «десь неминуче».

Після початку блокади кордону «Волинь-Зерно-Продукт» була паралізована від півтора до трьох місяців.

«Блокування кордону мало негативні наслідки у нашій роботі з європейцями, адже коли «Волинь-Зерно-Продукт» заходив в Гданськ (порт — ред.), ми підписалися на певні об'єми перевалки. Провели попередню оплату, щоб партнери заінвестували кошти в додаткові потужності для зберігання нашого зерна. Не зі своєї вини, а через блокування прикордонних пропускних пунктів ми не поставили задекларовані об'єми. А європейці люблять грати «в довгу», тому стратегія компанії не змінюється», — додав засновник компанії.

Читайте також: Волинь-Зерно-Продукт відмовився від будівництва тваринницького комплексу на користь розбудови елеватора з вузькою колією

Як повідомлялося раніше, польські перевізники планують відновити протест на польсько-українському кордоні з 1 березня. 

Виконано за допомогоюDisqus