Волинь-Зерно-Продукт відмовився від будівництва тваринницького комплексу на користь розбудови елеватора з вузькою колією

Компанія «Волинь-Зерно-Продукт» відмовилась від будівництва тваринницького комплексу і вклала всі кошти у розбудову елеватора з вузькою колією.

Про це йдеться у матеріалі, створеному у партнерстві з Креді Агріколь Банк «Вранці — ракети, в обід — впала ціна на зерно, а ввечері закрився зерновий коридор. Що змушує агробізнес не здаватися?» на Latifundist.com.

«До війни ми мали два інвестиційні проєкти по будівництву молочного комплексу на 2 тис. голів ВРХ та борошномельного комплексу потужністю 150 т на добу. Оскільки обладнання для млина у нас вже було закуплене, то ми вирішили реалізувати цей проєкт. А ось від будівництва тваринницького комплексу відмовилися поки і всі кошти вклали у розбудову елеватора з вузькою колією», — розповів директор компанії Сергій Супрунюк.

В структурі компанії є елеватор, до якого заходить вузька колія, вона була у занедбаному стані. Завдяки місцевій владі та «Укрзалізниці» на початку війни буквально за два тижні цю колію поновили. Компанія змогла вивозити зернові в ЄС (спочатку у Польщу, а коли вона закрила свій ринок — у Нідерланди, Німеччину та інші країни), а звідти завозити гуманітарну допомогу.

Читайте також: Новий борошномельний комплекс ВІЛІЇ може переробляти до 150 тонн пшениці на добу

«Ну і після цього почали розбудовувати елеватор. На сьогоднішній день відвантажуємо до 40 тис. т агропродукції в місяць — кукурудзу, сою, пшеницю», — додав Супрунюк.

Нагадаємо, будівництво нового млина «Волинь-Зерно-Продукт» завершилося наприкінці червня 2023 року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus