В Україні є 22 замовники, які зацікавлені у приєднанні біометанових заводів до газорозподільних мереж

У різних областях України загалом є 22 замовники, які зацікавлені у приєднанні біометанових заводів до газорозподільних мереж у різних областях. Про це повідомив член правління ТОВ «Газорозподільні мережі України» Сергій Мінін, пише Укрінформ.

За його словами, Газмережі вже видали дві технічні умови на приєднання біометанових заводів на Київщині та Дніпропетровщині. Ще два заводи — на Хмельниччині та Чернігівщині — перебувають у стадії приймання.

«Є 22 замовники у різних областях, які готові приєднуватися до газорозподільної мережі. З деякими ми вже працюємо стосовно вибору місця приєднання», — заявив Мінін.

Він додав, що ті два заводи, які вже приєднані до мережі, виробляють якісний біометан, що підтверджується результатами аналізів.

Читайте також: Європа всіма темпами біжить у майбутнє енергетичної незалежності. Ми ж не можемо вже рік подати біометан у мережу — Сергій Кравчук 

  • В лютому стало відомо, що  «Галс Агро‎» зупинив виробництво біометану через економічну недоцільність. Тоді на заводі зупинили когенераційну установку, що очищає вироблений там біогаз до рівня біометану. 
  • Наприкінці березня Верховна Рада України прийняла в цілому законопроєкт №9546 «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо митного оформлення біометану». Митний контроль та оформлення біометану, що експортується, здійснюватимуть у порядку, передбаченому для природного газу.
Виконано за допомогоюDisqus