Верховна Рада ухвалила законопроєкт про відкриття експорту біометану

Верховна Рада України прийняла в цілому законопроєкт №9546 «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо митного оформлення біометану».

Про це йдеться на сайті ВРУ.

Митний контроль та оформлення біометану, що експортується, здійснюватимуть у порядку, передбаченому для природного газу.

В законопроєкті уточнюється, що митне оформлення здійснюватиметься на підставі відомостей щодо обсягів біогазу, який під час транспортування ГТС за своїми фізико-хімічними характеристиками може бути заміщений відповідним обсягом природного газу.

Читайте також: Європа всіма темпами біжить у майбутнє енергетичної незалежності. Ми ж не можемо вже рік подати біометан у мережу — Сергій Кравчук 

«Очікуваними результатами є зменшення залежності від імпорту енергетичних ресурсів, сфери виробництва біометану, правова визначеність митного створення належних умов для розвитку та стимулювання виробництва біометану», — зазначається у пояснювальній записці.

Як повідомлялося раніше, «Галс Агро‎» зупинив виробництво біометану через економічну недоцільність. Зараз на заводі зупинено когенераційну установку, що очищає вироблений там біогаз до рівня біометану. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus