Гендиректор Галс Агро: Біометан — це той напрямок, в який інвестори готові вкладати кошти навіть під час війни

В «Галс Агро» вважають, що біометан для України одна з самих перспективних галузей для розвитку економіки держави.

Про це в інтервʼю Latifundist.com розповів генеральний директор компанії Сергій Кравчук.

«Це той напрямок, у який наші та іноземні інвестори готові вкладати кошти навіть під час війни. Потенціал галузі — поки що безмежний. У бізнесі це називають «блакитний океан». Незрозуміла незацікавленість державних органів дати зелене світло галузі приведе до того, що біометан для Європи будуть виробляти всі країни навколо нас, але не ми», — вважає Кравчук.

За його словами, тільки за минулий рік в ЄС введено в експлуатацію понад двісті біометанових виробництв загальною потужністю більш як 700 млн куб.м на рік. Загалом щорічне виробництво біометану в ЄС вже перевищує 4,2 млрд куб.м та зростає кожного тижня.

Читайте також: В Україні найближчими роками планують побудувати 10 заводів з глибокої переробки 

«Затверджені плани ЄС — 35 млрд біометану до 2030 року! І це може бути реалізовано без України. Це що, незначний об’єм для нашої економіки? При наших потенціальних об’ємах біометану у 20 млрд куб.м, згідно прогнозів «Біоенергетичної асоціації України». У нас ще є час, але діяти потрібно негайно. Отже, Європа всіма темпами біжить у майбутнє енергетичної незалежності. Ми ж не можемо вже рік просто подати біометан у мережу», — зазначив Кравчук.

Нагадаємо, «Галс Агро‎» зупинив виробництво біометану через економічну недоцільність. Зараз на заводі зупинено когенераційну установку, що очищає вироблений там біогаз до рівня біометану. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus