Шмигаль: ЄС остаточно схвалив продовження торговельного безвізу з Україною

Європейський Союз остаточно схвалив продовження дії угоди про безмитну торгівлю з Україною ще на рік, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Це безмитна та безквотна торгівля ще на рік. Важлива підтримка для наших виробників, експорту та економіки», — зазначив він.

Згідно з новими правилами Єврокомісія може швидко відреагувати та застосувати заходи, які вважає необхідними, у разі серйозних проблем на ринку ЄС чи однієї або кількох країн-членів через український аграрний імпорт.

Запобіжники передбачено для м’яса птиці, яєць, вівса, крупи, кукурудзи і меду. Якщо імпорт перевищить середні обсяги імпорту у другій половині 2021 та у 2022-2023 роках, то тарифи може бути відновлено.

Читайте також: Європа продовжила безмитний ввіз української агропродукції, але є нюанс. Кукурудза

  • 8 квітня представники держав-членів ЄС (Coreper) підтвердили попередню угоду, досягнуту раніше того ж дня між головуючим у Раді та представниками Європейського парламенту, щодо продовження пільгової торгівлі з Україною ще на один рік.
  • 23 квітня Європейський парламент підтримав продовження дії угоди про безмитну торгівлю з Україною з додатковими запобіжниками для захисту європейських фермерів.
Виконано за допомогоюDisqus