Аграрні призначення 2022: Лютий-березень

Аграрні призначення лютого і березня 2022 року
Аграрні призначення лютого і березня 2022 року
Джерело фото: Latifundist.com

Незважаючи на війну, агрокомпанії і профільні міністерства продовжують працювати, боротися з викликами, прокладати логістику, допомагати ЗСУ та постраждалим, і, головне, не зупинятися, а рухатися далі. Працювати заради життя і розвитку України. Дуже багато людей втратили роботу. Це явище тимчасове і зовсім скоро економіка нашої країни відродиться. А за два минулі місяці, лютий та березень, в агрокомпаніях відбулися деякі кадрові зміни. В блозі ми зібрали публічну інформацію про призначення та звільнення управлінців, яка стала відома на ринку.

Так, Держпродспоживслужба не тільки перейшла в управління Мінагрополітики, а й змінила свого керівника. Наприкінці березня був призначений новий міністр аграрної політики та продовольства. Нарешті в «Укрзалізниці» затвердили команду правління на 4 роки (до цього двічі продовжували їхні тимчасові повноваження). Кадрові перестановки також відбулися в компаніях «Аскет Шиппінг», «Кернел» і Väderstad.

Микола Сольський

Куди: Міністерство аграрної політики та продовольства України

Посада: Міністр

Миколу Сольського, який раніше обіймав посаду голови Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики, 24 березня призначено новим міністром аграрної політики та продовольства України.

Ключовими пріоритетами міністерства на найближчий час він назвав спрощення доступу аграріїв до кредитних ресурсів та логістику агропродукції.

Читайте також: Микола Сольський: Є два ключові пріоритети — спрощення доступу аграріїв до кредитних ресурсів та логістика агропродукції

Олександр Камишін

Куди: «Укрзалізниця» (УЗ)

Посада: Голова правління

Олександр Камишін, якого в серпні 2021 р. було призначено в.о. голови правління «Укрзалізниці», очолюватиме компанію на постійній основі впродовж 4 років. Тимчасові його повноваження та правління вже двічі продовжувалися і закінчувалися б 31 березня. Про це він повідомив у Telegram на своєму каналі #залізні_зміни.

«Кабмін затвердив нашу команду правління на постійній основі: членів правління затверджено на три роки, мене — на чотири. Так подала Наглядова рада, Кабмін підтримав. . . Тепер сторінку «тимчасового правління» ми перегортаємо і починаємо з чистого аркуша. За відведений час треба ще встигнути довоювати війну, а потім усе відбудувати», — наголосив голова «Укрзалізниці».

Анатолій Вовнюк

Куди: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба)

Посада: Тимчасово виконуючий обов’язки керівника

16 лютого з посади керівника Держпродспоживслужби звільнилася Владислава Магалецька.

Тимчасово виконуючим обов’язки керівника відомства був призначений Анатолій Вовнюк.

Раніше він обіймав посаду заступника голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Хенрік Гілстрінг

Куди: Väderstad

Посада: Генеральний директор

У лютому на посаду генерального директора Väderstad був призначений онук засновника компанії Руна Старка — Хенрік Гілстрінг.

У Väderstad він працює з 2012 р. і до нового призначення був віцепрезидентом розвитку бізнесу та членом групи менеджменту. Ще раніше в компанії він займався бізнес-контролем виробництва, продажами, маркетингом, розробкою продукту. Працював над питаннями, пов'язаними з продуктовим менеджментом, стратегією та входив до Ради директорів.

До приходу у Väderstad працював у консалтинговій компанії Boston Consulting Group у Стокгольмі. Має досвід роботи економістом і ступінь магістра ділового адміністрування Стокгольмської школи економіки.

Читайте також: Хенрик Гилстринг: Я хочу продолжать строить сильный бизнес Väderstad

Борис Веракша

Куди: «Аскет Шиппінг»

Посада: Заступник директора з річкової логістики

З лютого посаду заступника директора «Аскет Шиппінг» із річкової логістики обіймає Борис Веракша. Останні 11 років він очолював херсонську філію компанії.

«Перевалка та транспортування вантажів річковим транспортом має великий потенціал і може конкурувати за вантажопотоки з іншими видами транспорту. Для компанії цей напрям перспективний. Ми плануємо його розвивати та удосконалювати як технічну складову, так і клієнтський сервіс. Під ці завдання і залучаються люди з відповідними компетенціями», — прокоментував кадрові ротації СЕО «Аскет Шиппінг» Микола Гапеєв.

Олексій Шонін

Куди: «Аскет Шиппінг»

Посада: Начальник управління з експлуатації річкових плавучих засобів

У лютому до команди «Аскет Шиппінг» приєднався Олексій Шонін. Він обіймає посаду начальника управління з експлуатації річкових плавучих засобів. Раніше працював керівником структурного підрозділу Адміністрації морських портів України в Одесі.

Агровтрати

Роман Лещенко

Звідки: Міністерство аграрної політики та продовольства України

Посада: Міністр

23 березня стало відомо, що міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко написав заяву про складання повноважень з посади. На своїй сторінці у Facebook він написав, що причиною стала важка спадкова хвороба.

«Я зробив усе, щоб по максимуму налагодити роботу. Але зараз я веду війну не тільки з нашим спільним ворогом, але й з важкою спадковою хворобою. Вона не має прописки, через неї стан мого здоров’я постійно погіршується. Тому я змушений залишити посаду міністра агрополітики — з важким серцем, але зі щирою вірою у відновлене Міністерство аграрної політики та продовольства України. Випереджаючи всі запитання: я залишаюся в Україні та з Україною. А потім буду спільно з усіма відбудовувати нашу країну після Перемоги», — зазначив Роман Лещенко.

Нагадаємо, цю посаду він займав з 17 грудня 2020 року. До цього був головою Держгеокадастру України.

Владислава Магалецька

Звідки: Держпродспоживслужба

Посада: Голова

Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька 2 лютого подала заяву на звільнення з посади за власним бажанням. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook. Причиною назвала наполегливі рекомендації лікарів щодо стану здоров’я в найближчі декілька місяців. 16 лютого Кабмін звільнив її з посади.

Нагадаємо, головою Держпродспоживслужби Владислава Магалецька стала в листопаді 2020 р.

Дмитро Сенниченко

Звідки: Фонд державного майна України

Посада: Голова

17 лютого з другої спроби Верховна Рада України підтримала заяву про відставку за власним бажанням голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка.

«Моя місія на чолі Фонду держмайна сьогодні завершилася! З другої спроби Верховна Рада підтримала мою заяву про відставку за власним бажанням. Я дякую кожному, хто ці два роки підтримував, допомагав та надихав. Щодня відчував, що поруч є люди, на яких можна покластися. І це додавало сил. Разом ми пройшли величезний шлях — від амбітних задумів до їх практичної реалізації. Ми налагодили процеси так, що зміни вже не зупинити. Сподіваюся реформи триватимуть і далі за всіма напрямками роботи Фонду», — прокоментував він на своїй сторінці у Facebook.

Сергій Шибаєв

Звідки: «Кернел»

Посада: Незалежний директор

12 березня Сергій Шибаєв подав письмове повідомлення про вихід із Ради директорів компанії Kernel Holding SA («Кернел»). Про це рішення компанія повідомила на сайті Варшавської фондової біржі.

Серед причин — російське громадянство Сергія Шибаєва та ймовірні конфлікти інтересів, пов'язані з його посадою незалежного директора компанії (займав із 2012 року).

Рада директорів Kernel Holding SA висловила подяку Сергію Шибаєву за його особисту участь та відданість функціонуванню Ради директорів компанії та багаторічне професійне керівництво аудиторським комітетом Ради директорів.

Матс Баверуд

Звідки: Väderstad

Посада: Генеральний директор

Матс Баверуд, який з 2018 р. обіймав посаду генерального директора Väderstad, був звільнений у лютому. Матс працював у компанії з лютого 2017 р. Тоді він був призначений на посаду директора продуктів і розвитку. Ще раніше працював у Volvo Construction Equipment директором із машинобудування.

Тарас Дзьоба

Звідки: Міністерство аграрної політики та продовольства України

Посада: Заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації

29 березня Кабмін звільнив з посади заступника міністра аграрної політики та продовольства з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Тараса Дзьобу. Повідомляється, що він був звільнений за власним бажанням. На цій посаді працював з червня 2021 року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus