Куліндорівський комбінат хлібопродуктів

Виробництво борошна, зберігання зерна
92

Куліндорівський комбінат хлібопродуктів — державне підприємство, що спеціалізується на виробництві борошна пшеничного, а також надає послуги зі зберігання зерна на комерційній основі.

Профіль бізнесу Куліндорівського комбінату хлібопродуктів

Потужності підприємства:

  • млин, що здатний переробляти 400 тонн зерна на добу,
  • елеватор місткістю 70 тис. тонн, що здійснює приймання, розміщення зерна в силосних корпусах, очищення, сушіння, передачу зерна для переробки на млин, а також відвантаження поклажодавцям.

На період маркетингового сезону 2024/2025 підприємство ставить в плани прийняти понад 200 тис. тонн зерна як нового так і старого врожаїв.

Зберігальні потужності підприємства та зручне географічне розташування поблизу 4-х морських портів надають значні переваги в логістиці, а саме дозволяють зернотрейдерам формувати на елеваторі підприємства судові партії зерна для їх подальшого оперативного відвантаження як автотранспортом, так і залічничним транспортом в порти. 

На сьогодні на підприємстві організували швидке приймання зерна і зробили все, щоб уникнути черг. Куліндорівський КХП може одночасно приймати 4-6 культур — у приймальні ями і в склади. Рекорд по прийманню за добу — 150 автомобілів.

На території пропланована розв'язка для автомобілів: одні з одного боку заїжджають, інші з другого виїжджають. Є також двоє ваг: на одних важаться авто з зерном, на інших таруються вже порожні автомобілі. Вони не перетинаються. Таким чином пришвидшується процес приймання зерна

ДП «Куліндорівський КХП» може приймати для перевалки (приймання/зберігання/відвантаження) наступні продукти:

  • пшениця;
  • соняшник;
  • кукурудза;
  • ячмінь;
  • соя;
  • гранульований жом;
  • гранульований шрот.

 На підприємстві працює сертифікована лабораторія, оснащена сучасним обладнанням, що допомагає визначати та контролювати якість матеріальних цінностей на всіх етапах.

Історія розвитку Куліндорівський комбінат хлібопродуктів

Квітень 1981 р. — засновано Куліндорівський КХП.

04 березня 2015р. — постановою Кабінету Міністрів України №83 ДП «Куліндорівський КХП» включений до переліку об’єктів державної власності, які мають стратегічне значення для економіки та безпечності держави.

Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі досьє або компанії, надішліть поновлені дані на пошту data@latifundistmedia.com

Контакти