Україна має два шляхи для розблокування портів — військові конвої або протикорабельна зброя

Є декілька варіантів, як відновити експорт українського зерна через наші морські порти. Один із них — військові конвої, які нерідко застосовуються в міжнародній практиці. Інший фактор — це забезпечення України достатньою кількістю протикорабельної зброї, яку можна у нас розмістити та гарантувати відсіч російському морському флоту.

Таку думку висловив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі національного телеканалу, пише Мінагрополітики

За його словами, тема забезпечення міжнародної продовольчої безпеки, а її неможливо реалізувати без експорту сільгосппродукції з України, обговорюється щоденно. 

«Ми це робимо з міжнародними організаціями, на кшталт ООН, а також безпосередньо з країнами ЄС, Великобританією, США, з країнами-імпортерами нашого зерна. Усі вже зрозуміли, що є буквально декілька тижнів для того, щоб розблокувати порти, в тому числі військовим шляхом, і відновити експорт. Бо хоча і є альтернативи, які дозволяють експортувати, але йдеться про незначні обсяги в порівнянні з портами‎», зазначив Тарас Висоцький.

Нагадаємо, що нульова митна ставка на експорт українських товарів до Великої Британії почне діяти вже на початку червня.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus