Продавали кукурудзу за заниженими цінами — експосадовцям оголосили про підозру

Експосадовці держпідприємства та керівники товариств продали 3600 т кукурудзи, вирощеної на полях підприємства, за цінами, значно нижчими ринкових.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань (ДСР) Нацполіції.

«За даними правоохоронців у 2020 році між філією держпідприємства та комерційними структурами були укладені два договори про надання послуг з обробітку та форварду. Відповідно до умов договору, реалізація зібраного врожаю повинна здійснюватися за ринковою ціною сільгосппродукції на момент її продажу», — йдеться у повідомленні.

Щоб заробити, фігуранти внесли зміни до договору. Вони прописали, що зібраний врожай кукурудзи реалізовувався комерційним структурам за нижчою за ринкову ціною. За такою схемою товариствам продали 3600 т кукурудзи, а збитки від таких угод становили понад 9 млн грн.

Колишнім директорам держпідприємства та Полтавської філії ДП правоохоронці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, а керівникам двох комерційних структур за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, суд арештував майно російського бізнесмена Миколи Сердюка. Він причетний до фінансування збройної агресії проти України. Сердюк також володіє агробізнесом в Україні.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus