Темпи експорту автомобільним транспортом в напрямку Європи продовжують зростати — аналітики

Темпи експорту автомобільним транспортом продовжують зростати в напрямку Європи. З 1 по 6 березня загальний експорт агропродукції автомобільним транспортом склав 158 тис. т проти 147 тис. т у лютому, та 77 тис. т у січні за аналогічний період.

Про це пише SPIKE BROKERS у Telegram.

Найбільшу частку експорту автомобільним транспортом займають зернові, олійні та сама олія. 

Основний автомобільний експорт відбувається через пункти пропуску «Порубне — Сірет», «Ягодин — Дорогуск», «Чоп — Захонь», «Рава-Руська — Хребенне», «Краківець — Корчова».

Із залізничними перевезеннями ситуація склалася трохи інша.

«Низька активність трейдерів у закупівлі зерна у портах суттєво знизила активність залізничних відвантажень в напрямку портів. Ставки перевезення поступово знижуються. За всіма ознаками цей тренд збережеться найближчий місяць. У напрямку кордону ставки перевезення, як правило, включають митне оформлення та простій вагонів від 15 діб», — повідомляють брокери.

Нагадаємо, що у 2023 році Україна може відправити на експорт менше агропродукції. Це пов'язано з небезпекою з боку росії. Всьго цьогоріч планують зібрати 53 млн т зернових та олійних культур, половина врожаю піде на експорт.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus