Між Україною та Румунією відкриють новий пункт пропуску

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт Угоди між Україною та Румунією щодо відкриття нового міжнародного пункту пропуску Біла Церква — Сігету Мармацієй. Новий пункт пропуску у першу чергу буде розрахований на пропуск вантажних транспортних засобів.

Про повідомляє міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«Порушення логістичних ланцюгів через російське вторгнення та зростання навантаження на автомобільні пункти пропуску вимагає від нас рішень щодо розбудови прикордонної інфраструктури. Водночас вантажопотік до Румунії вже складає 18% серед всіх країнів-сусідів України та займає друге місце загалом. Новий пункт пропуску буде розрахований на пропуск 500 вантажівок на добу, близько тисячі легкових авто та 100 автобусів», — зазначив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Будівництвом буде займатись Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України, яке за рішенням Кабміну опікується автомобільними пунктами пропуску.

Наразі земельна ділянка під будівництво реєструється для постійного користування Служби відновлення у Закарпатській області.

Читайте також: Румунія планує розвивати ключовий український зерновий маршрут

Надалі буде розроблена проектно-кошторисна документація на будівництво пункту пропуску та під'їзної дороги до прикордонного переходу. Попередня оцінка вартості будівництва становить близько 1,6 млрд гривень.

Нагадаємо, Румунія планує збільшити транзитні потужності для українського зерна з 2 до 4 млн т на місяць.

Виконано за допомогоюDisqus