Румунія подвоїть обсяг українського зерна, яке проходить транзитом через Сулінський канал

Румунія планує збільшити транзитні потужності для українського зерна з 2 до 4 млн т на місяць.

Про це пише Stirileprotv.ro.

Для цього буде реалізовано два проекти, загальна сума інвестицій становить майже 18 млн євро, з яких 85% — європейські кошти.

Оголошення про збільшення транспортної спроможності Суліни було зроблено в п’ятницю ввечері 11 серпня в Галаці міністром транспорту Соріном Гріндяну після зустрічі з представниками Європейської комісії, посольства Сполучених Штатів та урядів України та Молдови. Офіційні особи заявили, що після нещодавніх атак у портах Ізмаїл і Рені рух на Дунаї повинен подвоїтися.

Читайте також: Румунія планує розвивати ключовий український зерновий маршрут

Перш за все, до 40 лоцманів, які забезпечують безпечне керування суднами на Сулінському каналі, приєднаються ще 20 колег. А потім буде зроблено новий вказівник судноплавного русла, на нічний час, щоб маршрутом можна було безперебійно користуватися навіть після заходу сонця.

«Хочу подякувати нашим європейським партнерам за солідарні програми, які дозволили, за оцінками експертів, торік експортувати 32 млн т сільськогосподарської продукції. На даний момент експортовано понад 18 млн т зерна, за останні місяці цього року», — зазначив віце-прем’єр-міністр України Олександр Кубраков.

Зараз Сулінським каналом щомісяця проходить майже 500 суден.

Нагадаємо, Польща представила в Брюсселі оцінки інвестицій, які необхідні для збільшення експорту з України зерна та інших сільськогосподарських продуктів через польсько-український кордон на світові ринки. Загальна вартість цих інвестицій оцінюється приблизно в 1 мільярд євро.

Виконано за допомогоюDisqus