БЕБ викрило схему експорту сої на 53 млн грн без сплати податків

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) в Одеській області викрили компанію, службові особи якої налагодили експорт сої без сплати податків.

«Сільськогосподарську продукцію купували за готівку, не відображаючи це в бухгалтерській та податковій звітностях. Водночас для експорту сої використовували підконтрольні підприємства», — говориться у повідомленні БЕБ.

У такий спосіб компанія ухилилась від сплати податків в особливо великих розмірах. Ухвалою Київського районного суду м. Одеси на вилучене майно вартістю 53 млн грн накладено арешт.

Під час проведення обшуків на складах, де відбувалась перевалка сої, детективи Теруправління виявили та вилучили майже 4 тис. т сої, комп’ютерну техніку та первинні фінансово-господарські документи.

Читайте також: Хто купить українську сою та по якій ціні?

Досудове розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 КК України здійснюють детективи ТУ БЕБ в Одеській області за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

Раніше повідомлялося, що станом на 11 жовтня ціни на українську сою майже не змінилися.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus