Фермерські організації ЄС вважають недостатніми пропозиції Єврокомісії щодо контролю за імпортом української агропродукції

Шість великих фермерських організацій ЄС розкритикували пропозиції Єврокомісії  щодо кращого контролю за імпортом української агропродукції як недостатні.

Про це повідомляє «Європейська правда».

 Спільне звернення 15 лютого поширила найбільша в ЄС фермерська група COPA-COGECA.

Європейські фермери вважають, що в разі ухвалення пропозицій Єврокомісії «економічна стійкість секторів птахівництва, виробництва яєць, цукру, зерна та меду в ЄС буде поставлена під загрозу».

Там звертають увагу, що Європейська комісія не пропонує встановити обмеження на імпорт зернових та меду з України, а решту товарів — на минулорічному рівні, що є недостатнім, бо «саме ці обсяги призвели до нинішнього скрутного становища виробників ЄС».

«Фермери в Румунії, Болгарії, Польщі, Угорщині та Словаччині наразі продають свою продукцію за цінами, що приблизно на 40% нижчі від стандартної ринкової ціни, тисячі фермерських господарств опинилися перед загрозою краху», — йдеться в листі COPA-COGECA.

До того ж, стверджують фермери, виробники зерна, м'яса птиці та цукру у Франції, Бельгії, Нідерландах, Німеччині та Австрії починають відчувати «значний тиск».

Нагадаємо, Україна та Польща мають намір найближчим часом укласти угоду щодо обсягу квот на окремі сільгосптовари.

Виконано за допомогоюDisqus