Ціни на російську пшеницю на міжнародних тендерах вже нижче 200 $/т — брокер

Ціни на пшеницю на MATIF знову ослабли і знаходяться на найнижчому рівні за 3,5 роки. Тендер на закупівлю пшениці Алжиром продемонстрував сильну конкуренцію з боку країн Чорноморського басейну.

Про це повідомив польський брокер Пшемек Блажеєвський в соцмережі X.

За його словами, алжирське агентство OAIC закупило приблизно 870-900 тис. т пшениці за цінами 227-228 $/т CIF, ймовірно, переважно з країн Чорноморського басейну.

«Низькі ціни угод свідчать про те, що російські ціни вже впали нижче 200 $/т FOB. За словами трейдерів, це було приблизно 198 $/т FOB. Чи приверне падіння цін на пшеницю новий попит з боку Марокко та Китаю, ключових ринків збуту пшениці ЄС (переважно Франції) цього сезону? Можна досить скептично ставитися до можливості збільшення продажів пшениці з ЄС, скоріше можна спостерігати подальше зниження цін на MATIF до 180 євро/т», — зазначив брокер.

Читайте також: Світ не має великих запасів пшениці поза межами росії. І вона продається агресивно — експерт

 

Нагадаємо, в Литві з’явилась інформація, що, можливо, росія експортує вкрадене в Україні через порти Балтійського моря, через що уряд запровадив заходи посиленого контролю.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus