Комітет Європарламенту з міжнародної торгівлі підтримав без змін пропозицію ЄК продовжити безмитну торгівлю з Україною

Комітет Європарламенту з міжнародної торгівлі підтримав без змін пропозицію Європейської Комісії продовжити для України дію безмитної торгівлі ще на один рік.

Про це у Facebook повідомив народний депутат України, секретар комітету з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

«Після засідання міжнародного економічного комітету в Брюсселі фактично всі «антиукраїнські» правки були провалені, тому пропозиція Європарламенту схвалити ще на один рік «економічний безвіз» для нашої продукції залишається», — зазначив нардеп.

Заступник міністра економіки України Тарас Качка повідомив, що раніше таке ж рішення схвалили посли держав-членів ЄС у рамках COREPER.

«Це процедурне голосування запускає політичне схвалення цього рішення, яке має відбутися вже без обговорень», — зауважив Качка.

Читайте також: Україна хоче закріпити режим безмитної торгівлі в Угоді про асоціацію з ЄС

Як повідомлялося раніше, прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск зберігає протекціоністську позицію попереднього уряду та має намір виступати проти продовження угоди про вільну торгівлю ЄС з Україною.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus