Eavex Capital: За тиждень світові ціни на пшеницю зросли на 5%

Котирування ф'ючерсних контрактів на пшеницю за тиждень піднялися на 5% до позначки 5,5 $/бушель (202 $/т). До цього ціни опустилися до трирічного мінімуму у $5,2 на початку місяця.

Про це повідомляють аналітики Eavex Capital.

«Незважаючи на певні ознаки зростання цін на пшеницю, вони з початку року демонструють падіння на 14% через достатній обсяг глобальних запасів і рекордні врожаї минулого року. Серед чинників, що «давлять» на котирування пшениці на світовому ринку виділяється рішення китайських імпортерів пшениці відкласти тендер на закупівлю понад 1 млн т австралійської пшениці», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Китай скасував рекордні поставки американської пшениці — Bloomberg

Міністерство сільського господарства США (USDA) прогнозує збільшення запасів пшениці в Австралії, росії та Аргентині, що частково компенсується зменшенням запасів в ЄС. USDA очікує, що перехідні запаси США досягнуть 673 млн бушелів (18 млн т) в червні, що на 18% вище, ніж рік тому.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus