Ставки фрахту на перевезення кукурудзи хендісайзами з портів Одеси знизилися

На поточному тижні ставки фрахту на перевезення зерна костерами з дунайських портів України майже не зазнали змін. У сегменті хендісайзів та панамаксів у глибоководних портах Одеси спостерігалося зниження.

Про це повідомляє Atria Brokers, пише «Українська зернова асоціація» (УЗА)

Станом на 28 березня, ставки на перевезення кукурудзи костерами 6 тис. т з портів Рені та Ізмаїл у напрямку Мармари знизилися на 1 $/т — до 26-27 $/т.

Для всіх інших напрямків фрахт залишився без змін:

  • до східного узбережжя Греції — 30-32 $/т,
  • до східного Середземномор’я — 35-37 $/т,
  • до східного узбережжя Італії — 40-42 $/т,
  • до Ізраїлю — 41-42 $/т,
  • до Іспанії — 45-46 $/т,
  • до іспанської Севільї — 50 $/т.

Ставки фрахту на перевезення кукурудзи хендісайзами з глибоководних портів Одеси переважно знижувалися. До середземноморського узбережжя Єгипту вони опустилися на 1-2 $/т до 29-30 $/т, до Італії та Іспанії — на 1 $/т до 31-32 $/т та 33-34 $/т відповідно. Ставки до Тунісу залишилися на рівні 36-38 $/т.

Читайте також: Експорт українським морським коридором за 7 місяців перевищив річний показник зернової ініціативи — Кубраков 

Фрахт на перевезення кукурудзи панамаксами з глибоководних портів Одеси до Китаю знизився на 2 $/т за тиждень — до 60-62 $/т.

Фрахт на перевезення кукурудзи баржами на Констанцу залишився на рівні 11 €/т. Для соняшнику ставки на Русе/Сілістра також стабільні — 17 €/т.

Виконано за допомогоюDisqus