MARS знизив оцінку врожайності кукурудзи та соняшнику в Румунії через посуху

За словами аналітиків, хвиля спеки, яка пошириться на всю Європу цього тижня, завдасть значних збитків посівам ярих культур на південному сході, пише Reuters.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Посівам ярих культур в Румунії, другому за величиною виробнику кукурудзи в ЄС, найбільше загрожує спека, яка триватиме ще тиждень-два.

«Ми наближаємося до критичної стадії. Один тиждень уже призведе до падіння виробництва. Якщо буде два тижні, це буде серйозна шкода, і це може статися дуже швидко», — сказав Вінсент Браак, аналітик консалтингової компанії Strategie Grains.

Раніше цього місяця Strategie Grains вже знизила свій прогноз врожаю кукурудзи в ЄС на 2024 рік.

Моніторинг посівів ЄС MARS у понеділок знизив оцінку врожайності посівів кукурудзи та соняшнику в Румунії до рівня нижче середнього за п’ять років, заявивши, що тривала посушлива погода робить їх дуже вразливими до сухих і спекотних умов.

Навпаки, очікувана тепла та суха погода вітається в західній частині ЄС, де посіви постраждали від надмірних та тривалих опадів з осені.

«Французькі фермери будуть у захваті. Це те, чого вони очікували, щоб підвищити свій врожай», — сказав Браак.

Спекотна та сонячна погода буде сприятлива для Німеччини, Данії та Польщі, сказав німецький аналітик.

«Початок літа в Німеччині був прохолодним і дощовим, і сонце б допомогло дозріти пшениці», — сказав аналітик, додавши, що це також допоможе запобігти грибковим інфекціям у зернових.

Читайте також: Чорноморська пшениця ЄС дешевша, ніж у основних виробників через високий врожай — аналітики

Виконано за допомогоюDisqus