В Ristone Holdings завершили збирання ранніх зернових і розповіли, в якому стані кукурудза, соняшник і соя

На минулому тижні Ristone Holdings завершив збирання ранніх зернових культур на площі близько 27 000 га,  повідомили в компанії. 

В цьому році за аномальних погодних умов весною, відносно високих температур у квітні та заморозків у травні, жнива в холдингу розпочалися на два тижні раніше. 

Уточнюють, що врожай ранніх зернових отримали не рекордний: 

  • озима пшениця, окремі площі від 60ц/га до 74ц/га, a деякі від 38 ц/га до 40 ц/га;
  • озимий ріпак: деякі площі 28-30ц/га (максимальна 40,5 ц/га), а деякі 18-19 ц/га, але в перерахунку на гектар, при нинішніх цінах плануюють отримати більше, ніж у минулому році.

У компанії також розповіли про стан ярових культур та ситуацію з температурними режимами. 

Останні дощі на більшості території діяльності (Дніпропетровська, Харківська та Запорізька області) пройшли в середині червня і в середньому склали від 35 до 60мм, а подекуди до 90мм. 

Наразі соняшник знаходиться у фазі цвітіння, кукурудза — репродуктивна стадія, соя — повний розвиток бобів. 

«По температурному режиму в останні два тижні: тримаються аномально високі до 35ʼС вдень і високі, максимальна денна від 30ʼС, нічна не опускається нижче 20ʼС. Дощів не прогнозується в найближчі два тижні, але є ймовірність короткочасних опадів найближчими днями. Поки що пізні культури тримаються, але якось вплинути на погоду ми не взмозі. Будемо сподіватися, що невдовзі ситуація зміниться і ми вийдемо на запланований врожай», — розповів Віталій Бровенко, головний агроном холдингу. 

Виконано за допомогоюDisqus