Прометей суттєво збільшить та оновить автопарк вантажних автомобілів

ГК «Прометей» оголосила про реалізацію масштабного інвестиційного проєкту, в рамках якого планує закупити 100 нових моделей вантажного автотранспорту та до кінця року довести цей показник до 150 одиниць.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що придбання нових зерновозів для підрозділу ГК «Прометей Авто» здійснюється в рамках програми розвитку транспортної автономності Групи «Прометей«». Оновлення автопарку реалізується як за рахунок власних коштів, так і за лізинговими програмами з такими банками-партнерами Групи, як «Таскомбанк‎»‎, «‎ОТП Банк»‎ та «‎Банк Альянс»‎.

Повідомляється, що наразі «Прометей» має в своєму розпорядженні 24 одиниці вантажної автотехніки. Надходження обсягом 60 машин буде здійснено протягом найближчих 1,5 місяців і планується до завершення до кінця серпня поточного року. Подальші поставки реалізовуватимуться поквартально. Запуск у роботу перших нових 10 машин очікується вже до середини липня.

Оновлення автопарку здійснюється шляхом придбання нових тягачів марки MAN TGA, а також DAF. Крім тягачів у переліку техніки, що закуповується, такі моделі причепів як Schmitz Cargobull і Wielton.

Читайте також; «‎Автомобільна логістика у воєнний час: ціни, стан доріг та перетин кордону»

В компанії додають, що необхідність подальшої реалізації проєктів із посилення підрозділу «Прометей Авто» обумовлена переорієнтацією логістичних потоків на напрямки, які б були альтернативою морським, а це насамперед авто- та залізничні перевезення. Подальший розвиток цих напрямів з урахуванням наявної блокади морпортів вимагає від компанії адекватного розвитку транспортної логістики Групи.

«Реалізація масштабного плану оновлення підрозділу «Прометей Авто» — це свідчення того, що ми, по-перше, професійно ставимося до інвестицій та спрямовуємо ресурси туди, де в цьому є потреба чи існує певний дефіцит. І по-друге, ми повністю контролюємо ризики на кожному етапі інвестплану. Інвестиції в «довгі» гроші — це найризикованіше, але чим професійнішою стає компанія і твердіше стоїть на ногах, тим успішніше у неї виходить контролювати ці ризики», — акцентував власник ГК «Прометей Рафаель Гороян.

Нагадаємо, що Прометей отримає майже півмільярдну позику для проведення посівної та трейдингу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus