Аграріям розповіли про результати випробувань оновленої серії сівалок від PÖTTINGER

Культури з коротким та довгим вегетаційним періодами потребують різних методів внесення стартових добрив, тому нове покоління сівалок TERRASEM від компанії PÖTTINGER може вносити добрива в рядок, в міжряддя та в рядок і міжряддя одночасно.

Про це йдеться в матеріалі: «‎Втрати від неякісного посіву коштують більше ніж оновлення техніки, або Що можуть оновлені сівалки TERRASEM» на‎ Latifundist.com.

«‎Ефективність посівного комплексу з оновленої серії TERRASEM в Україні вперше випробували минулої осені на посіві озимої пшениці на базі 28 підприємств з різних регіонів. Посів відбувався з середини вересня по кінець жовтня. Польова схожість не надто відставала від лабораторної і в більшості підприємств була понад 90%»‎, — розповіли фахівці.  

За даними експертів, вересневі посіви проводилися зі зниженими нормами висіву і пішли в зиму добре розкущеними. Жовтневі мали менше шансів на кущення, тому висівалися з більшими нормами. 

«Всі 28 посівів зайшли в зиму з високою та достатньою густотою стояння продуктивних стебел. Втрати перезимівлі становили до 5%, що вказує на хороший розвиток восени. Більшість підприємств отримали прибавку до врожаю в порівнянні з їх стандартною системою посіву озимої пшениці‎», — відмітили експерти. ‎ 

Нагадаємо, що чеський виробник представив новий глибокорозпушувач у складеній конфігурації.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus