Кернел кардинально скоротив площі під кукурудзою

Агрохолдинг «‎Кернел»‎ уникає культур, які вимагають великих ресурсів. 

Про це розповів генеральний директор «Кернел» Євген Осипов, пише Forbes.ua.

«‎Площі під кукурудзою ми кардинально скоротили.Вона дає 9–10 т з 1 га – невигідно вирощувати продукт, у якого дорога логістика, при тому, що ми не впевнені в експорті»‎  — відмітив CEO «Кернел».

Водночас за словами Євгена Осипова, агрохолдинг збільшує частку соняшнику,  ріпаку і сої — культур із меншою врожайністю і більшою капіталомісткістю. 

«З 1 га збираємо близько 3 т урожаю. Відповідно, менше складів для зберігання, легше транспортувати. Потім ми переробляємо її в олію, і експортується вже близько 2 т з 1 га. І при цьому валютного виторгу отримуємо на 25–30% більше», — зауважив бізнесмен. ‎ 

Осипов нагадав, що ‎«Кернел» не можемо тримати олійних культур більше, ніж 40–45%, адже є технології сівозміни. Інакше, відзначив CEO «Кернел», це зіграє на короткому відрізку, але у довгостроковому плануванні значно зменшить ефективність.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus