Кернел почав закуповувати добрива у Польщі: перша партія прямує на склад

Агрохолдинг «‎Кернел»‎, у рамках ранньої підготовки до майбутнього агросезону, почав прямі закупівлі азотного добрива Anvistar у польського виробника Anwil S.A. групи PKN Orlen.

Про це холдинг повідомив у Facebook.

У «Кернел‎» зауважили, що добрива доставлено автотранспортом і перевалено у вагони на кордоні Польщі та України, вантаж уже прямує залізницею на склади компанії. 

«‎Ми цілеспрямовано розширюємо нашу мережу партнерів, диверсифікуємо ризики та випробовуємо нову якість продуктів для агробізнесу. Упевнений, що це був тільки перший крок на шляху до майбутнього партнерства»‎, — сказав керівник комерційного дивізіону «Агробізнес‎»‎ Ігор Стельмащук.

Читайте також: «‎Ціни — космос. Чи будуть аграрії економити на мінеральних добривах?»‎ 

Нагадаємо, найбільший в Україні виробник добрив OSTCHEM азотного холдингу Group DF Дмитра Фірташа у 2022 році скоротив виробництво на 66,9% до 2021 року — до 1,754 млн т.

Серед основних причин скорочення виробництва Group DF стала втрата контролю над Сєвєродонецьким «‎Азотом»‎ (Донецька обл.), який до 27 лютого 2022 року встиг виробити 0,05 млн т азотних добрив.

Крім того, скорочення виробництва спричинило руйнування логістичних і збутових ланцюжків, зниження обсягів експорту через регуляторні та логістичні обмеження, перебої з електроенергією через масові руйнування об’єктів енергетичної інфраструктури, високі ціни на газ, а також падіння платоспроможного попиту з боку аграріїв щонайменше на 40%.

За оцінками Group DF, ринок добрив у 2022 році знизився на 45-50% — з 4,75 млн т до 2-2,9 млн т.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus