Компанії з негативним фінансовими показниками можуть отримати товарний кредит за підтримки програми USAID АГРО

Агрокомпанії, які мають негативні фінансові показники, можуть отримати товарний кредит за програмою товарного кредитування мікро-, малих та середніх агровиробників «Фермер, є кредит», яку реалізовує дистриб’ютор ЗЗР, добрив та насіння «Агро Арена» за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО).

Про це йдеться в матеріалі на «Як отримати товарний кредит на посівну 2024» на Latifundist.com.

Як пояснює генеральний директор компанії «Агро Арена» Геннадій Санченко, у штаті компанії є спеціальний відділ, який займається вивченням фінансової стабільності підприємств. До кожного агровиробника тут мають свій індивідуальний підхід. Враховують в тому числі, що минулий рік був важким для малих та середніх аграріїв, тому і фінансові показники вони можуть мати погані.

Читайте також: USAID АГРО розширить доступ українських аграріїв до кредитів

«Війна змусила нас всіх згуртуватися та стати більш лояльними. Тому скоринг клієнтів ми залишили таким, яким він був і до великої війни. Змінилися в цьому скорингу тільки фінансові показники фермера. Але ми розуміємо, що вони змінилися не тільки у нього. Ми ж повинні зважати, що відбувається і на світовому ринку. Ви ж бачите, як зараз майже вдвічі просіли в ціні зернові», — говорить Санченко.

Компанія більше працює з фермером у полі і таким чином страхує свої ризики. Тому в пакет послуг програми входять консультаційний та агрономічний супровід на всіх етапах вирощування, листова діагностика рослин. Також можливий безкоштовний огляд сюрвеєра в період сходів та після відновлення вегетації.

Нагадаємо, Уряд США через Програму USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) у межах ініціативи AGRI-Україна спільно з партнерами безоплатно надав 12 тисячам українських аграріїв мінеральні добрива для осінньої посівної кампанії.

Виконано за допомогоюDisqus