12 тисяч українських аграріїв отримали добрива для осінньої посівної від програми USAID AGRO

Уряд США через Програму USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) у межах ініціативи AGRI-Україна спільно з партнерами безоплатно надав 12 тисячам українських аграріїв мінеральні добрива для осінньої посівної кампанії.

Про це повідомляє кореспондент Latifundist.com з відкриття програми з роздачі добрив на осінню посівну «Добрива NPK від USAID АГРО».

Загальна вартість поставлених добрив складає $5 млн. Ці кошти надало міністерство закордонних справ Республіки Корея. Кожен учасник програми зможе отримати 1 тонну нітроамофоски (NPK 16:16:16/15:15:15) для основного та припосівного внесення. Загалом українським агровиробникам передадуть 12 тис. т добрив.

За словами Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні Бріджит Брінк, в 2023 році використання добрив в Україні зменшилося приблизно на 55-60% через обмежений доступ до них.

«Я надзвичайно рада, що ми можемо взяти участь в ініціативі з підтримки українських фермерів. Сьогоднішній захід став можливим завдяки плідній співпраці міжнародних партнерів для підтримки українських фермерів. Сьогодні світ надзвичайно взаємоповʼязаний, сільське господарство тому підтвердження. Пщениця, яка вирощується в Донецькій області, може годувати сімʼю, що живе в Ефіопії або в Ємені. Українське сільське господарство продовжує відігравати одну з найважливіших ролей в забезпеченні глобальної продовольчої безпеки», — зазначила Бріджит Брінк.

Нагадаємо, за програмою субгрантової підтримки USAID профінансує будівництво та модернізацію 15 елеваторів. Один з них будується в Рівненській області.

Виконано за допомогоюDisqus