USAID АГРО розширить доступ українських аграріїв до кредитів

Програма USAID АГРО у партнерстві з компаніями-постачальниками матеріально-технічних ресурсів збільшить обсяги доступних кредитів для українських агровиробників.

Про це повідомила пресслужба USAID АГРО.

«АГРО підтримає кредиторів у розробці та впровадженні фінансових продуктів, адаптованих до потреб невеликих агропідприємств і фермерів під час війни. Це збільшить обсяги товарних кредитів: АГРО очікує, що щонайменше 600 мікро, малих та середніх підприємств зможуть таким чином придбати засоби захисту рослин, насіння та добрива на суму 450 млн грн протягом року», — йдеться у повідомленні. 

Програма USAID АГРО підтримає три компанії-постачальники матеріально-технічних ресурсів у впровадженні фінансових продуктів, адаптованих до умов роботи під час війни. Серед таких компаній ADAMA та UKRAVIT, які вже розпочали роботу над програмами для агровиробників.

Читайте також: USAID АГРО пропонує українським аграріям отримати кошти на зрошувальну техніку

Компанії зможуть знизити власні кредитні ризики та відновити товарне кредитування невеликих фермерів. Очікується, що на кожну гривню, інвестовану АГРО, приватний сектор надасть 4,2 грн як товарний кредит для невеликих агровиробників. 

«Доступ до фінансування для аграріїв  це можливість реагувати на виклики воєнного часу, продовжувати роботу господарств, а згодом,  інвестувати у відновлення та розширення виробництва після війни. Однак ринок агрофінансування зазнав структурних змін. Потрібні нові рішення, які дадуть можливість кредиторам адаптуватися та управляти ризиками, а агровиробникам  вчасно забезпечувати себе насінням, добривами та засобами захисту рослин, на доступних та прийнятних кредитних умовах», — говорить директорка Програми USAID АГРО Ксенія Сидоркіна.

Від лютого 2022 року 764 аграрних мікро, малих та середніх підприємства отримали $49,8 млн кредитів банків через фінансові платформи, розроблені за підтримки АГРО. Діяльність здійснюється у межах Ініціативи на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative)  AGRI-Україна, започаткованої Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus