Агрейн розпочав посівну, площі під кукурудзою зменшать

Господарства Групи компаній «Агрейн» розпочали весняну посівну кампанію. Під кукурудзу цього року виділено загалом площу 14 тисяч гектарів, повідомили в пресслужбі компанії.

«Порівняно з минулим роком, цьогоріч зменшили площі сівби кукурудзи, але збільшили площі озимої пшениці і соняшнику. Такі зміни зумовлені винятково агрономічним підходом — структура планувалася в межах сівозміни. Наразі в активній фазі триває сівба кукурудзи на півночі Одеської області і Харківщині, приступили до сівби і на Чернігівщині», — розповів заступник головного агронома Тарас Корнієнко.

Читайте також: В Україні починає квітнути ріпак. Як це вплине на майбутній врожай та як проходить посівна 2024 у світлі аномальної квітневої «спеки» 

Компанія повністю забезпечена посівним матеріалом та ПММ для того, щоб провести посівну в оптимальні терміни.

  • НІБУЛОН цьогоріч відвів під ярі культури 38 тис. тис. га, що значно більше у порівнянні з площами, зайнятими під ярі торік — 28 тис. га.
  • Агрохолдинг KSG Agro у 2024 році вводить до сівозміни нову сільгоспкультуру — коріандр, площа під нею складатиме 220 га.
  • Станом на 11 квітня в Україні засіяно 1 млн 260 тис. га зернових та зернобобових культур.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus