Яблуневий сад із базою для переробки у Черкаській обл.

Яблуневий сад як бізнес — економічно вигідне підприємство із довгостроковими перспективами. Фермерське господарство — яблуневий сад із загальною площею масиву 206 га, під садом 140 га, 2 га малина і смородина.

Початок закладки саду — 2009 рік, завершення посадки — 2013 рік.

Всі плоди для тривалого зберігання. Найбільш популярні європейські зимові сорти.

Сортовий склад:

Яблуня:

  • Гала Маст – 14,4%
  • Голден Делішес – 20,2%
  • Ренет Симиренка – 9,6%
  • Чемпіон – 13,0%
  • Джонаголд та його клони – 25,6%
  • Бребурн – 6,3%
  • Фуджі Бені Шогун – 7,2%
  • інші сорти – 3,7%

Сад посаджений саджанцями з польських та голландських розсадників. Схема посадки 4 м х 1м, 3,5 м х 1м. Тип підщепи — слаборосла М9. На всій площі саду споруджені шпалери з залізобетонних та металевих опор. Для фіксації дерев використовуються бамбук довжиною 3 м. Дріт оцинкований та натягувачі дроту виробництва фірми «Грапал» (Голландія).

Всі дерева саду забезпечені поливом через систему краплинного зрошення, яка спроектована та побудована фірмою «АІК» (Ізраїль). Для забезпечення безперебійного зрошення побудовано дві насосних станції і дві станції фільтрації та фертигації. Для поливу використовується вода з Кременчуцького водосховища, яка подається до двох водонакопичувальних басейнів 15 000 м² та 12 000 м³.

До саду підведена ЛЕП 10 кВ та встановлена трансформаторна підстанція.

Для догляду та обробітку саду використовується парк власної техніки та спеціальне обладнання: 5 одиниць садових тракторів фірми Landini (Італія), 5 одиниць садових оприскувачів, 2 одиниці садових косарок, 4 одиниці гербіцид них штанг, розкидувач добрив. Вся техніка іноземного виробництва.

Для захисту саду від граду, встановлено антиградову установку Impover (Бельгія).

Холодильник для зберігання фруктів в регульованому газовому середовищі (РГС) на 4725 т. Зданий в експлуатацію в 2010 році. Забезпечує тривале зберігання яблук, груш та інших зерняткових плодів, цитрусових в 27-ми камерах від 155 до 275 т. Площа холодильника 5 860 м². Для охолодження плодів та створення регульованої газової атмосфери використовується іноземне обладнання фірми ТЕКО (Німеччина), Salco, Ribbstyle, VanAmerongen (Голландія). Всі камери побудовані із пінополіуретанових сандвіч-панелей фірми King spaym (Німеччина). Всі технологічні параметри підтримуються та контролюються автоматично за допомогою спеціальної комп’ютерної програми. Для зберігання цитрусових в 8-ми камерах встановлені ультразвукові зволожувачі повітря та єдиний в Україні адсорбер етилену голландського виробництва.

Сортування яблук відбувається на автоматизованій сортувальній лінії MSE CCE–CZA95 4 - lane голландської фірми GREEFA продуктивністю 5 800 кг/год. Для запобігання механічного травмування плодів вигрузка контейнерів здійснюється в наповнену водою ванну. Сортування здійснюється по кольору та діаметру плодів. Сортувати можна яблука, лимони, апельсини, гранати, грейпфрути діаметром від 40 до 120 мм та вагою від 10 до 500 г на 10 виходів (транспортерів).

Холодильно-сортувальний комплекс обслуговують три електрокари та два дизельні навантажувачі. Відсортовані плоди можуть упаковуватись в різноманітну тару — пластикові, гофрокартонні, дерев’яні ящики. Для дрібного фасування в наявності є дві полуавтоматичні установки для запайки в поліетиленовий пакет.

Власне виробництво соку прямого віджиму (Голден Делішес, Гала Маст, Ренет Симиренко).

Контакты:

тел.: 066 539 93 00 Александр

email: oberigrielti@gmail.com

Цена: 4 000 000 $

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus