Coca-Cola Company

Виробництво та постачання концентратів, сиропів та безалкогольних напоїв
10866

The Coca-Cola Company (компанія «Кока-кола») — американська харчова компанія, найбільший світовий виробник та постачальник концентратів, сиропів та безалкогольних напоїв.

Штаб-квартира компанії знаходиться у столиці штату Джорджія Атланті (США).

Бренди: Coca-Cola, Sprite, Fanta, Schwepps, BonAqua, Burn, Gladiator, Rich, Nestea.

Основний регіон діяльності The Coca-Cola Company — США.

Голова та генеральний директор компанії — Джеймс Квінсі (James Quincey).

Профіль Facebook

Профіль LinkedIn

Профіль Instagram

Канал YouTube

Профіль бізнесу The Coca-Cola Company

Основна продукція компанії – безалкогольні напої.

Компанія продає концентрати, сиропи та напої більш ніж у 200 країнах.

Основний регіон діяльності The Coca-Cola Company — США.

В інших країнах Coca-Cola в основному представлена ​​регіональними бутілюючими компаніями, що діють на правах франчайзингу і купують у The Coca-Cola Company концентрати.

Продукція The Coca-Cola Company:

  • концентрати;
  • сиропи;
  • безалкогольні напої.

Серед них: Coca-Cola, Diet Coke/Coca-Cola Light, Coca-Cola Zero, Fanta, Sprite, «Добрий», «Моя сім'я», Minute Maid (соковмісні напої), Powerade, Minute Maid Pulpy, Georgia (холодна кава) , Японія), Powerade, Schweppes, Blazer, Aquarius, Bonaqua/Bonaqa, Gold Peak (холодний чай, Північна Америка), Dasani, FUZE TEA, Del Valle (соки, Мексика та Бразилія), Simply (соки, Північна Америка), Glacéau Smartwater (вода, Північна Америка та Великобританія), Glacéau Vitaminwater, Ice Dew (вода, Китай), Tropico (фруктові нектари, Франція).

Історія розвитку The Coca-Cola Company

1886 р. — фармацевт Джон Пембертон придумав напій, як лікування залежності від морфію, представив великій аптеці «Кока Колу» (склад: вода, цукор, кофеїн, екстракти листя коки і горіха кола). Напій продавали по 5 центів за склянку.

1888 р. — права викуплені підприємцем Ейзою Кендлер за $2,3 тис.

1892 р. — реєстрація компанії під назвою Coca-Cola Company. За десять років створено національний бренд Coca-Cola.

1899 р. — засновано перше підприємство з виробництва напою на правах франчайзингу.

1905 р. — зі складу «Кока-Коли» був виключений кокаїн.

1919 р. — Coca-Cola Company продано групі інвесторів на чолі з Ернестом Вудраффом за $25 млн. Компанія була перереєстрована і стала публічною: було продано 500тис. акцій за ціною $40 за прим.

1943 р. — в Європі та на півночі Африки були засновані заводи з виробництва «Кока-Коли» для підняття бойового духу американських солдатів, що воювали там, а також для поширення цього напою по всьому світу.

1960 р. — куплено The Minute Maid Corporation.

1961 р. — розпочато випуск напою Sprite.

1980 р. — за $750 млн куплено кінокомпанію Columbia Pictures, проте вже через 5 років було продано іншій кінокомпанії, Tri-Star Pictures.

1986 р. — The Coca-Cola Company безпосередньо контролювала 11% виробництва напоїв під своїми брендами і вирішила збільшити цю частку, купивши кілька бутілюючих компаній, зокрема JTL і Beatrice, але, через брак власних коштів, змушена була сформувати окрему компанію, названу Coca-Cola Enterprises, пустивши 51% її акцій у вільний обіг.

1990 р. — обсяг продажів вперше перетнув позначку $10 млрд.

1999 р. — The Coca-Cola Company придбала права на реалізацію продуктів під торговими марками Schweppes, Canada Dry, Dr Pepper та Crush у 157 країнах, крім США, Канади та Мексики, а також частини Європи.

2002 р. — представлений напій Vanilla Coke.

2010 р. — Coca-Cola Enterprises перейшла у повну власність The Coca-Cola Company. Після завершення викупу акцій було засновано нову компанію Coca-Cola Enterprises, у якій було виділено підрозділи старої у Європі.

Листопад 2015 р. — компанія об'єдналася з Coca-Cola Iberian Partners SA та Coca-Cola Erfrischungsgetränke AG у компанію Coca-Cola European Partners.

24 вересня 2018 р. — The Coca-Cola Company придбала французький бренд освіжаючих напоїв із фруктовим нектаром, джерельною водою та содовою Tropico.

Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі досьє або компанії, надішліть поновлені дані на пошту data@latifundistmedia.com