Carlsberg Group

Пиво, безалкогольні напої
311

Carlsberg Group — потужна міжнародна пивоварна група, яка володіє виробничими потужностями у більш ніж 20 країнах світу та займає 4-те місце у рейтингу світових пивоварних корпорацій за рівнем доходів (після Anheuser-Busch InBevSABMiller та Heineken International).

Президент та виконавчий директор — Йорген Буль Расмуссен

Профіль Facebook

Профіль YouTube

Профіль бізнесу Carlsberg Group

Продукція: пиво, безалкогольні напої.

Дочірні компанії: ШуменскоHolstenCarlsberg PolskaCarlsberg BreweriesCarlsberg UkraineOlympic BreweryRingnes і Baltic Beverages Holding.

Бренди: Carlsberg, Tuborg, Holsten, Kronenbourg 1664, «Балтика», Somersby, «Черноголовка» та інші. 

У Carlsberg Group працює понад 41 000 осіб, а продукція групи продається на більш ніж 150 ринках світу.

Carlsberg Group в Україні

Carlsberg Group — один із найбільших данських інвесторів на території України.

На ринок України Carlsberg Group вийшла 2001 року, отримавши 50 % частку власності у холдингу Baltic Beverages Holding, який контролював 3 пивоварних заводи в Україні. 2008 року данська компанія придбала частку активів компанії Scottish & Newcastle, другого співвласника Baltic Beverages Holding, отримавши, зокрема, повний контроль над цим холдингом.

На сьогодні операційне управління підприємствами холдингу в Україні (Пивобезалкогольний комбінат «Славутич» у Запоріжжі, Київський пивоварний завод «Славутич» та Львівська пивоварня) здійснюється групою Carlsberg через компанію «Славутич», Carlsberg Group.

Сукупна потужність підприємств Carlsberg Group в Україні досягає 70 мільйонів декалітрів, за результатами 2014 року омпанія контролювала 28 % обсягів українського ринку, утримуючи за цим показником 2 місце на ринку та поступаючись лише підконтрольній Anheuser-Busch InBev компанії «АБІНБЕВ ЕФЕС УКРАЇНА».

За даними Nielsen, за підсумками 2018 року частка компанії Carlsberg Ukraine на ринку пива України становила 32,5% у натуральному виразі. Сидр Somersby та «Квас Тарас» продовжують займати лідерські позиції в своїх продуктових категоріях. Компанія Carlsberg Ukraine входить до списку найбільших платників податків України за даними рейтингу ДФС України 2018 року.

До складу Carlsberg Ukraine входять заводи в м.Запоріжжя, м.Київ та м.Львів. У компанії працює понад 1500 осіб.

У портфель Carlsberg в Україні входять пиво, алкогольні та безалкогольні напої таких торговельних марок: «Львівське», Baltika, Carlsberg, Tuborg, Kronenbourg 1664, «Арсенал», «Жигулівське Запорізького Розливу», «Хмільне», «Квас Тарас», Somersby, Guinness, Seth&Riley's Garage, Harp, Warsteiner, Grimbergen та інші.

Історія розвитку Carlsberg Group

1847 р. — заснування компанії данським промисловцем Якобом Крістіаном Якобсеном, першу партію пива зварено 10 листопада того ж року. 

1875 р. — почала роботу лабораторія Carlsberg.

1868 р. — вперше продукцію компанії було експортовано за кордон.

1968 р. —  відкриттям броварні у Блантайрі, найбільшому місті південноафриканської Малаві, початок міжнародної виробничої експансії компанії.

1970 р. — компанія Carlsberg придбала одного з головних конкурентів на внутрішньому ринку — компанію Tuborg.

1990 р. — активи Carlsberg поповнила англійська броварня Tetley.

2001 р. — Carlsberg Group уклала угоду з норвезькою холдинговою компанією Orkla ASA, за умовами якої отримала контроль над пивоварними активами норвезького холдингу, які включали пивоварні підприємства у Північній та Східній Європі. Цього ж року вийшла на ринки України.

Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі досьє або компанії, надішліть поновлені дані на пошту data@latifundistmedia.com

Контакти

Діяльність

Інше