Укрдонінвест

Вугільна компанія
234

«Укрдонінвест» — один із найбільших інвесторів України у сфері видобутку корисних копалин. 

Власник та директор — Віталій Кропачов.

Профіль YouControl

Профіль бізнесу «Укрдонінвест»

«Укрдонінвест» є основним постачальником вугілля для станцій «Центренерго», однієї із найбільших енергогенерувальних держкомпаній України.

2018 р. «Укрдонінвест» подавав документи на участь у приватизації «Центренерго». Однак Фонд держмайна скасував конкурс через те, що учасники надали не повну інформацію про своїх бенефіціарів та не підтвердили джерело коштів.

Того ж року стало відомо, що власник «Укрдонінвесту» Віталій Кропачов разом із китайською компанією Sany Group планує побудувати вітроелектростанцію в Україні.

У серпні 2021 р. «Укрдонінвест» на приватизаційному онлайн-аукціоні купив цілісний майновий комплекс промислового залізничного транспорту ДВАТ «Димитровуглевантажтранс» (Мирноград Донецької обл.) за 301 млн грн.

У грудні 2022 р. компанія «Укрдонінвест» досягла попередньої згоди з одним з учасників «Шахти 1-3 Новогродівська» щодо викупу 24,9% корпоративних прав підприємства за 50 млн гривень.

У січні 2023 р. «Укрдонінвест» брав участь в аукціоні з продажу порту «Усть-Дунайськ».

13 березня 2023 р. компанія перемогла в аукціоні з продажу Білгород-Дністровського морського торговельного порту. 

«Укрдонінвесту» належить гірничо-збагачувальна фабрика «Богучарська».

«Укрдонінвест» є фігурантом кримінальної справи № 42021100000000002 про ухилення від сплати податків. Згідно з кримінальною справою від 11 січня 2021 року службові особи «Укрдонінвест», «Шахтарськтранс», «Маршал 7» організували схему по ухиленню від сплати податків в особливо великих розмірах.


Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі досьє або компанії, надішліть поновлені дані на пошту data@latifundistmedia.com

Менеджмент

Контакти

Діяльність

Інше