Названо ринки, які невдовзі можуть відкритись для українських експортерів агропродукції

Владислава Магалецька, голова Держпродспоживслужби
Владислава Магалецька, голова Держпродспоживслужби
Джерело фото: Latifundist.com

Один з основних напрямків — країни «хаби» та економічні регіональні організації.

Джерело: колонка голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької на Економічній правді.

«Китай, MENA (регіон Близького Сходу та Північної Африки), держави південніше Сахари, АСЕАН та Далекий Схід, країни Південної Америки — це ті пріоритети, де ми будемо працювати особливо активно. Ну і, звичайно, ніхто не збирається зменшувати зусилля на європейському напрямі, який став для нас вже традиційним», — пише Магалецька Владислава.

Також фокус у відкритті нових ринків буде на країнах «хабах» та економічних регіональних організаціях, таких як АСЕАН (Асоціація держав Південно-Східної Азії).

У 2020 році експорт агропродукції до країн організації становив майже $1,2 млрд, а за 9 місяців 2021 року — $970 млн. Найбільше експортують зернових.

«Однак, ми все активніше експортуємо до країн регіону овочі, ​​молочку, м'ясо, яйця, не говорячи вже про жири та олії», — додала вона.

На сьогодні МЗС, Мінекономіки та Держпродспоживслужба працюють над відкриттям 12 нових ринків у регіоні: м’яса, яєць, молока, кормів, риби. Окремо чиновники працюють над зменшенням кількості нотифікацій при торгівлі зерновими.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus