Україна сподівається на скасування мит Єврокомісією на експорт агропродукції — Сольський

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський повідомив, що Україна отримала позитивну відповідь від Єврокомісії щодо розгляду питання скасування мит та квот на вітчизняну агропродукцію на рік. Відтак, залишається сподіватися, що пропозицію підтримають Європарламент та Рада Європейського Союзу

Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики з посиланням на заяву опублікована на офіційному сайті Єврокомісії.

Зазначається, що ЄС наразі працює над полегшенням наземних перевезень товарів, щоб допомогти вивезти українську продукцію.

За словами Миколи Сольського, від початку війни, коли були заблоковані українські порти, Україна піднімала питання серед держав-партнерів про необхідність підтримки експорту с/г продукції.

«Адже, крім себе, ми годуємо 400 млн осіб у світі. Від нас у великій мірі залежить глобальна світова продовольча безпека. Завдяки твердій позиції та переговорам Президента України Володимира Зеленського, прем'єрміністра України Дениса Шмигаля, кропіткій роботі Мінекономіки та Мінагрополітики став можливим спрощений доступ українських товарів та продуктів на європейський ринок», — акцентував міністр.

Він додав, що останній місяць особливо посилено велись важливі для України переговори з ЄС щодо скасування квот на українську с/г продукцію. Відтак, залишається сподіватися, що Україна отримає позитивну відповідь від Єврокомісії.

Додається, що в ЄК підкреслюють, що в результаті призупинення на рік ввізного мита на увесь український експорт до Євросоюзу, спрощення логістики українські виробники зможуть зберегти свої торговельні світові позиції та поглибити співпрацю з країнами ЄС.

Нагадаємо, Великобританія скасує мита на агропродукцію з України. Ці торговельні заходи запровадять у рамках економічної підтримки України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus