Ціни на зернові залишаються стриманими, проте розширюються напрями експорту

Наближення нового врожаю пшениці та ячменю в Північній півкулі та значні залишки зерна в Україні тиснуть на ціни. Продавці активно намагаються знайти купівельну ліквідність покупців на поставки в травні-червні. Станом на 27 квітня попит на пшеницю та ячмінь був стриманий.

Про це пише SPIKE BROKERS у своєму каналі в Telegram.

За словами трейдерів, пшеницю з поставками у травні пропонували на рівні $300 за т на базисі DAP-порт Молдова. На базисі DAP-порт Констанца (Румунія) з поставками в травні торгувували близько $340 за т. В свою чергу на ячмінь на базисі DAP-порт Молдова ціна встановилась на рівні $250.

«Ціни українських млинів на внутрішньому ринку продовжують залишатись суттєво нижче зовнішнього ринку. Попит продовжує бути вдосталь насиченим пропозицією в діапазоні цін 7000-7500 грн за т на базисі DAP-завод за продовольчу пшеницю», — йдеться в повідомленні.

Трейдери зазначають, що кукурудза торгувалась в наступних напрямках:

  • на базисі DAP-порти України (з поставками в травні) — $230-245 за т;
  • на базисі DAP-кордон Польща (з поставками травень-червень) — $240-245 за т;
  • на базисі DAP-порт Констанца, Румунія (з поставками в травні) — €275 за т;
  • на базисі DAP-кордон Угорщина (з поставками в травні) — €230 за т;
  • на базисі DAP-порт Молдова (з поставками в травні) — $250 за т.

Додається, що ГМО сою продавали на базисі DAP-порти України з поставками на травень на рівні $580 за т.

За даними трейдерів, соняшник торгувався на рівнях $750-760 за т на базисі СIF-порти (Сілістра/Русе) на південь по річці Дунай. У свою чергу на базисі DAP-завод Румунія олійну торгували на рівні $710-730 за т, премія за високоолеїновий соняшник склала $30-50 на т. У напрямку Угорщини соняшник торгувався $730-770 за т, за високоолеїновий — премія $30-40 на т.

«На внутрішньому ринку ціни суттєво нижче за ціни зовнішнього ринку та торгувалися в діапазоні 13-15 тис. грн за т на базисі DAP-завод.

Нагадаємо, український фуражний ячмінь майбутнього врожаю впав в ціні.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus